Wat zijn dé lekkerste koffiebonen?

Vroeger, toen ik nog thuis woonde, kon ik op zolder al horen en ruiken wanneer er koffie werd gezet. Mijn vader maalde de koffiebonen in de maler, waarna hij de gemalen koffie in een koffiefilter stopte. Tijdens het malen van de bonen, stond de fluitketel op om het water te koken. Als de bonen waren gemalen en het water gekookt was, kon het zetten echt beginnen. Steeds een klein beetje water goot mijn vader er in het koffiefilter bij. Bij elk scheutje water, kwam de heerlijke geur van koffie vrij. Scheutje voor scheutje, kwam de aroma je steeds meer tegemoet!

Volgens mijn ouders en volgens vele andere koffie liefhebbers, is dit dé manier om een lekker bakje koffie te maken. Deze manier van koffiezetten wordt nu gezien als tijdrovend en achterhaald. En ik moet eerlijk toegeven dat ook mijn koffiezetapparaat gemoderniseerd is. Ik gebruik weliswaar lekkere koffiebonen om een lekkere kop koffie te zetten, maar alles wordt door het apparaat automatisch gedaan.

Soorten koffiebonen

Alle informatie over de lekkerste koffiebonen soorten!

In de tijd dat ik thuis woonde was er nog weinig keus in koffiebonen. Er waren misschien twee of drie merken op de markt, je probeerde ze alle drie en koos daaruit de bonen die je het lekkerste vond smaken. Gelukkig is dit tegenwoordig wel anders!

Er zijn verschillende merken op de markt die koffiebonen verkopen en zijn er ook bonen voor verschillende koffiesoorten te koop.

Denk bijvoorbeeld aan een espresso, waar je vooral bonen met een sterke smaak voor nodig hebt. Of misschien drink je liever een cappuccino, waar je weer een mildere smaak bonen voor nodig hebt.

Maar welk merk koffiebonen is lekker en welke koffiebonen zijn eigenlijk het beste? Er zijn sites waar je een heel onderzoek naar de beste koffiebonen kan vinden! Er staat bij voor welke koffiesoorten de bonen te gebruiken zijn, wat voor soort smaak de bonen hebben en natuurlijk kan je een betrouwbare prijs/kwaliteit verhouding vinden.

Zeker een kijkje waard, als je zelf geen zin of geen tijd hebt om alle koffiebonen zelf te testen! Ik heb er mijn voordeel mee gedaan!

Best getetste koffiebonen

Overigens kan je via Bestekoopwijzer niet alleen zien welke koffiebonen het beste getest zijn, je kan via deze website ook de verkooplink vinden. Zo kan je direct de bonen bestellen en vaak de volgende dag al de bonen in huis hebben! Makkelijker kan je het jezelf niet maken. Wist je trouwens dat zwarte koffie, dus zonder toevoegingen van melk, suiker of andere smaakversterkers heel gezond is?

Er zitten namelijk geen calorieën in, het zal je geheugen versterken, je gemoedstoestand verbeteren, je waakzaamheid en reactievermogen verscherpen en je algemene cognitieve functies verbeteren. Geef me dus één goede reden waarom je je ochtend niet zal beginnen met een lekker bakje koffie?

Best geteste koffiebonen!

2 gedachten over “Wat zijn dé lekkerste koffiebonen?”

 1. Hallo meneer/mevrouw van thuisexperts.nl

  Ik heb met plezier het artikel gelezen en nu vraag ik mij af of ik de koffibonen via jullie kan bestellen?

  Fijne dag, Alijt

  Beantwoorden
  • Hoi Alijt,

   Bedankt voor het stellen van jouw vraag!

   Op dit moment is het (nog) niet mogelijk koffiebonen via ons te bestellen, maar ik zal je een aantal aanbiedingen toesturen per mail.

   Groeten,
   Mark en Debbie

   Beantwoorden

Plaats een reactie