Stalen koekenpan

In de meeste professionele keukens worden stalen koekenpannen gebruikt, maar dat betekent niet dat een echte hobbykok zoals jij geen stalen pannen in de keuken heeft! Waarom kies je eigenlijk voor een stalen koekenpan? Ze zijn oersterk, zijn van hoge kwaliteit en gaan een leven lang mee. Het is zeker de investering waard als je het ons vraagt!

Op deze pagina vertellen wij je allen over de eigenschappen van een stalen koekenpan, waar je deze pannen kan kopen en welke stalen koekenpan als beste uit de test komt! Dat maakt het kopen van deze pannen een stuk eenvoudiger. Verder hebben informatie over het inbranden en schoonmaken van een stalen koekenpan.

Stalen koekenpan kopen

Er zijn verschillende winkels en verkooppunten die koekenpannen verkopen. Elke winkel en webshop hanteert zijn eigen beleid, waardoor prijzen per winkel kunnen verschillen. Het gaat hierbij om minimale prijsverschillen. Het is een tijdrovende taak om alle webshops af te zoeken naar de beste aanbieding of de beste actie van de koekenpan die jij wilt kopen. Daarom hebben wij een aantal van onze favoriete verkooppunten voor je op een rijtje gezet!

VerkooppuntPluspuntenMeer informatie?
BOL.COMDe winkel van ons allemaal!Klik hier!
AMAZON.NLScherpe aanbiedingen!Klik hier!
BLOKKER.NLVeel prijspakkers!Klik hier!

Beste stalen koekenpan

Om jou uiteindelijk te kunnen vertellen wat nu écht de beste stalen koekenpan is, starten we met de uitleg over wat een koekenpan goed maakt. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het vinden van de beste stalen koekenpan!

Hierna zullen wij jou meenemen in de testen die zijn gedaan door culinaire experts én professionals die werken met stalen koekenpannen.

Eigenschappen

  • Het formaat van de koekenpan
  • Soort warmtebron waarop gekookt wordt
  • Budget
  • Ovenbestendig
  • Maximale temperaturen

Top 3 – Stalen koekenpannen

Aan de hand van bovenstaande criteria zijn de eigenschappen van de diverse stalen koekenpannen beoordeelt. Je kan je voorstellen dat dus niet voor iedereen er één beste koekenpan uit gaat komen, anders kiest iedereen bijvoorbeeld voor een Demeyere koekenpan. Om die reden hebben wij voor jou de top 3 stalen koekenpannen geselecteerd die zich op een bepaalde manier onderscheiden van de rest!

KoekenpanWaarom de beste?Meer informatie?
1. DeBuyer Mineral ProVoor hoge temperaturen!Klik hier!
2. Demeyere Alu ProExtra duurzaam!Klik hier!
3. BK Black SteelEfficiënte warmteverdeling! Klik hier!

Stalen koekenpan inductie

Veel mensen denken het, echter het is niet vanzelfsprekend dat alle stalen pannen geschikt zijn voor op een inductie kookplaat. Ons onderzoek wijst uit dat 95% van de stalen koekenpannen geschikt is. Let bij het kopen er dus wel dat er bijv. wordt vermeld dat de pan geschikt is voor alle warmtebronnen en een inductie koekenpan is.

Gratis tip van ons! Het schuiven van een stalen pan op een inductiekookplaat is een aandachtspunt. Wees hier voorzichtig mee, want het kan krassen veroorzaken op de plaat.

Alle stalen koekenpannen die Blokker verkoopt

Stalen koekenpan Blokker

Bij Blokker kun je kiezen uit een ruime collectie stalen koekenpannen. In de webshop is het eenvoudig kiezen tussen verschillende varianten. In de collectie zitten o.a. de merken BK, De Buyer, Tefal en Lyonnaise.

Via onderstaande knop kan je de filters instellen op de criteria die jij belangrijk vindt! Zo krijg je bijvoorbeeld geen resultaten van een keramische koekenpan. Het helpt enorm om uiteindelijk bij de stalen koekenpan uit te komen die voldoet aan jouw wensen.

Stalen koekenpan De Buyer

Het Franse bedrijf De Buyer maakt al vanaf 1830 pannen van hoogwaardige kwaliteit. Het is echte originele Europese kwaliteit. De Buyer heeft als specialiteit de stalen koekenpan. Deze pannen zijn al jarenlang een favoriet in de professionele keuken. Het is de absolute top van de Franse cuisine.

Zie jij jezelf als een professionele kok in de eigen keuken? Dan mag je jezelf af en toe best een kado geven. En wat voor een kado is een De Buyer stalen koekenpan! Zie hieronder onze top 3.

KoekenpanWaarom de beste?Meer informatie?
1. DeBuyer Mineral ElementGarant voor topkwaliteit!Klik hier!
2. DeBuyer Mineral BlackOvenbestendige steel!Klik hier!
3. DeBuyer Carbone PlusOptimale warmteverdelingKlik hier!

Stalen koekenpan inbranden

Het inbranden van een stalen koekenpan wordt ook wel seasonen genoemd. Dit dien je te doen voor het in gebruik nemen van de pan. Het inbranden van pannen zorgt ervoor dat je op de beste, gemakkelijkste en gezondste methode er voor zorgt dat eten niet aanbrandt. Hieronder hebben wij een stappenplan opgesteld hoe deze methode te werk gaat! Dit werkt ook bij een gietijzeren koekenpan.

  1. Was de pan met water en zeep
  2. Kies voor olie met een hoog rookpunt
  3. Bedek de pan met een dun laagje olie
  4. Verwarm 2 minuten de pan op matig vuur
  5. Als de olie begint te roken haal de pan van het vuur
  6. Laat de olie een half uur afkoelen
  7. Giet overtollige olie uit de pan
  8. Maak de pan schoon met een vel keukenpapier

Stalen koekenpan schoonmaken

Na het inbranden is de pan klaar voor gebruik. Hierna hoeft u de pan na gebruik alleen nog maar af te wassen. Let er op dat een stalen koekenpan niet geschikt is voor gebruik in de vaatwasser. Dit zal de levensduur van de pan drastisch verkorten. Dat zou zonde zijn!

Wij raden je aan de pan alleen schoon te maken met water zonder afwasmiddel. Heet water en een afwasborstel is dus alles wat je nodig hebt. Blijft er toch nog vuil achter dan kan je dit verwijderen door grof zout op de bodem van de pan te verwarmen op hoog vuur.

Spoel de pan hierna af met heet water en het is raadzaam de pan onmiddellijk af te drogen. Hiermee voorkom je roestvorming. Bij een RVS koekenpan heb je hier dus geen last van! Smeer hierna een klein beetje olie over de pan voordat deze wordt opgeborgen in de kast.

Schoonmaken van een stalen koekenpan met een eitje!

Veelgestelde vragen over de stalen koekenpan

Het kopen en vinden van jouw stalen koekenpan is soms een hele puzzel. Wij kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit artikel nog met vragen zit!

Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over een stalen koekenpan.

Heb je zelf nog een vraag die niet bij de meeste gestelde vragen staat? Stel je vraag dan in een reactie onder het artikel en wij geven je zo snel mogelijk antwoord.

Waar koop ik een stalen koekenpan?

Er zijn veel verschillende verkooppunten voor een stalen koekenpan. Zie onze pagina voor de top 3 van beste verkooppunten!

Verkoopt Blokker een stalen koekenpan?

Blokker verkoopt een aantal typen stalen koekenpannen van diverse afmetingen. Zie onze pagina voor de beste aanbiedingen van de Blokker!

Is een stalen koekenpan geschikt voor inductie?

Er bestaan diverse stalen koekenpannen voor inductie om een uitsmijter in te pakken of bijv. een stuk vlees. Zie onze pagina voor meer informatie!

Moet ik een stalen koekenpan inbranden?

Ja een stalen koekenpan moet je inbranden. Wil je weten hoe dat moet? Zie onze pagina voor alle informatie over inbranden van een koekenpan!

Hoe maak ik een stalen koekenpan schoon?

Het schoonmaken van een stalen koekenpan dien je op een speciale manier te doen. Wil je weten hoe dat moet? Zie onze pagina voor alle informatie!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Je kan deze kwijt onderaan de pagina en wij zullen jou een zo goed mogelijk antwoord geven!

Plaats een reactie